Kapell

Nytillverkning av sprayhoods, tält, segelkapell och motorbåtskapell

Sprayhoods

Vi har mallar till ett flertal av de vanligaste båtarna. Om vi inte har till just din båt, måste vi i så fall träffa båten för att malla på plats.

Vill du köpa enbart färdigsytt tyg utan bågar, behöver vi kolla dina befintliga bågar för att se att tyg och bågar passar med varandra.

Tyvärr finns det sällan någon "standardmodell" till varje båttyp, då varje kapellmakare gör sin egen modell. Säkrast är alltså att köpa komplett med bågar.


Sittbrunnstält

Genom att komplettera din befintliga sprayhood med ett sittbrunnstält får du mer utrymme ombord.

Vi bygger våra tält utifrån en 3-delad akterbåge, som står i nedfällda "årklykebeslag". Din aktre sprayhoodbåge utgör tältets framkant. Inga fler bågar behövs, vilket gör insteget ifrån sidorna mycket friare än med fällbara bågar.Eftersom framkanten överlappar sprayhooden behövs ingen dragkedja där. Istället spänner man hela tältet med 2st spännband tills det blir sträckt och snyggt.

Som standard levereras tältet med en upprullningsbar akterlucka med siktruta och upprullningsbara sidoluckor. Du kan givetvis få sidorutor, men de kostar extra (ca 450:-/st).

Eftersom det kan vara långt avstånd mellan sprayhooden och vår akterbåge, har vi en påsydd förstärkning mittemellan dessa. I denna kopplar man vid kraftigt regnväder fallet eller en annan lina för att det inte ska bli en vattensäck på taket.

Genom vår konstruktion med enbart en båge blir tältet väldigt snabbt och enkelt att sätta upp och ta ned.


Segelkapell

Vi tillverkar storsegelkapell av "klassisk modell".

I framkant sitter en kraftig dragkedja. Undertill knäpps kapellet ihop med lätthanterliga plastspännen. Snörplina finns runt mast och i akterkant.


Motorbåtskapell

När det gäller kapell till motorbåtar har vi inga färdiga mallar, därför behöver vi boka in din båt för mallning över en dag. Helst vill vi att du kommer till en av våra mallbryggor, men det går även att åka till din båt för en merkostnad.

Efter att vi mallat ditt kapell får du vänta några veckor till dess att vi gjort det klart.

Normalt sett behöver du inte komma med båten igen, utan bara hämta kapellet och sätta upp det som vanligt.


Andra artiklar

Vi har även tillverkning av andra produkter! Exempelvis:

  • Vindskydd
  • Balkongskydd
  • Roddbåtskapell
  • Medgångsluckor
  • Mm